Tortillas med kalkun og feta
Til 4 personer
Det skal du bruge
- 1 spsk. olie
- 150 g bacon i små tern
- 500 g kalkunkød i små tern
- 2 tsk. karry
- 250 g porrer, fintsnittet
- 450 g hvidkål, fintsnittet
- 1 bæger (185 g) feta/salatost/Apetina i små tern
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 8 store eller 12 små tortilla-wraps
Sådan gør du
- Svits bacon og kalkuntern i olie.
- Tilsæt karry, porre og hvidkål som steger med til det er mørt.
- Tilsæt fetaosten og smag til med salt og peber.
- Fyldet fordeles i tortillaerne, som rulles sammen og lægges i et smurt ovnfast fad.
- Dæk fadet med alufolie og sæt det i ovnen ved 175 grader i 20 min.
Tip
Kalkunkød i små tern kan erstattes af hakket kalkun- eller kyllingekød. Hvis du ønsker at reducere dit energiindtag, kan du nøjes med en enkelt tortilla samt ekstra grøn salat.
To store tortillas med kalkun og feta samt grøn salat til én person indeholder:
Energi: 3455 kJ/826 kcal
Protein: 55,7 g
Kalk: 496 mg
Opskriften er udviklet af Lotte Birk Thomsen, der er klinisk diætist på Dansk Gigthospital. Foto: Kurt Lauritsen.
Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil
Senest opdateret 28.06.2023