Frokostsalat med grønkålsdressing
Det skal du bruge
- 60 g fuldkornsbulgur
- 150 g rødkål
- 100 g agurk
- 1 æble
- 1 tsk. citronsaft
- 200 g rosenkål (150 g renset)
- 200 g gulerødder (150 g renset)
- 240 g kogte kikærter (1 ds.)
- 2 tsk. olivenolie
- 1 tsk. sød chilipulver
- Salt
- 1/2–1 dl granatæblekerner til pynt
Sådan gør du
- Kog bulgur efter anvisningen på posen. Anret den kogte bulgur i midten på to middagstallerkener.
- Snit rødkålen fint, skær agurken i tynde skiver og æblet i små tern. Vend æbleternene i citronsaft, så de ikke bliver brune. Fordel rødkål, agurk og æble i små bunker rundt om bulguren.
- Rens rosenkålene og halver dem, hvis de er store. De skrællede gulerødder skæres i 1 cm tykke skiver. Varm halvdelen af olivenolien på en pande og svits rosenkål og gulerødder med halvdelen af det søde chilipulver og salt nogle minutter. Grøntsagerne skal stadig have bid. Fordeles på de to tallerkener.
- Varm resten af olivenolien på panden og svits kikærterne sammen med resten af chilipulveret og evt. lidt salt. Fordel kikærterne, så de to tallerkener nu er fyldt hele vejen rundt om bulguren.
Grønkålsdressing
- Det skal du bruge
- 50 g frisk grønkål
- 3/4 dl vand
- 50 g peanutbutter
- 2 spsk. citronsaft
- 1 fed hvidløg
- 1 knivspids cayennepeber
- Salt
Sådan gør du
- Blend ingredienserne i en minihakker eller blender og smag til med salt.
- Pynt med granatæblekerner og server til frokostsalaten.
Tip
Erstat kikærterne med andre bælgfrugter, kød, fisk, rejer eller hytteost.
Senest opdateret 18.12.2024