Anmeldelser

1,6/5

Din anmeldelse

Fyldte squash

4 portioner.

Beluga-basis (til farsen)

Det skal du bruge

  • 200 g sorte linser (beluga-linser)
  • 4 dl vand + 1/2 tsk. salt
  • 2 laurbærblade
  • 200 g champignon
  • 1 stort løg
  • 1 stor gul peberfrugt
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. olivenolie
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 spsk. tomatkoncentrat
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Kog beluga-linserne i vand tilsat laurbærblade og salt i 25 minutter. Hæld overskydende vand fra.
  2. Skær champignoner, løg og peberfrugt i små tern. Hak hvidløget fint.
  3. Svits champignoner, løg, peberfrugt og hvidløg i olivenolie. Tilsæt oregano, timian, tomatkoncentrat, salt og peber og damp blandingen til grøntsagerne er møre.
  4. Tilsæt de kogte linser uden laurbærblade og varm det hele godt igennem.
  5. Nu har du en beluga-basis, som kan bruges til fyldte squash.

Squash

Det skal du bruge

  • 2 squash
  • 1/2 portion beluga-basis
  • 40 g groft hakkede valnøddekerner
  • 50 g revet emmentalerost til farsen
  • 1 æg
  • 1 spsk. maizena
  • 1/4 – 1/2 tsk. salt
  • Evt. ekstra emmentalerost til at drysse på de fyldte squash

Sådan gør du

  1. Del de 2 squash på langs og skrab indmaden ud med en ske. Gem indmaden og brug den evt. i en salat
  2. Rør en fars af beluga-basis, groft hakkede valnødder, revet emmentalerost, æg, maizena og salt.
  3. Fyld farsen i de halve squash og sæt dem i en bradepande beklædt med bagepapir. Bages i ovnen i 30 minutter ved 190 °C. Server med ovnbagte kartofler og en god salat.

Tip

Form beluga-deller af resten af farsen og steg dem på panden i flydende fedtstof. Farsen er meget løs, så det kræver lidt forsigtighed.

Senest opdateret 18.12.2024