Karry-kokossuppe med ris
Til 4 personer
Det skal du bruge
- 1 spsk. rapsolie
- 2 løg (200 g) i små tern
- 2 spsk. karry
- 1 dl (80 g) parboiled ris/risblanding med vilde ris
- 3 gulerødder (250 g) i tern
- 1 lille æble (80 g) i tern
- 1,5 l vand
- 2 terninger hønsebouillon - erstat med grøntsagsbouillon, hvis retten skal være helt vegetarisk
- 2 spsk. citronsaft
- 1 spsk. maizena
- 1 dl vand til jævning
- 1 ds. (400 g) kokosmælk, light
- Salt og peber
Sådan gør du
- Løg og karry sauteres i olien.
- Ris tilsættes og svitses med i 2 minutter.
- Gulerødder, æble, vand, bouillonterninger og citronsaft tilsættes.
- Suppen småkoger ca. 30 minutter til risene er møre.
- Maizena og vand røres til en jævning, suppen jævnes og koges igennem.
- Kokosmælken tilsættes og suppen varmes igennem (den må ikke koge igen).
- Suppen smages til med salt, peber og citronsaft.
Forslag til servering
Suppen drysses med poppede vilde ris og serveres med flutes.
Poppede vilde ris
- 1 tsk. rapsolie varmes op i en gryde
- 1/2 dl vilde ris tilsættes og poppes i gryden med låget på (som popcorn).
En portion suppe indeholder
Energi: 1250 kJ
Protein: 5 g
Kalk: 55 mg
Kostfibre: 4 g
På billedet er også squashsuppe med friskost.
Senest opdateret 18.12.2024