Anmeldelser

3,5/5

Din anmeldelse

Karry-kokossuppe med ris

Til 4 personer

Det skal du bruge

  • 1 spsk. rapsolie
  • 2 løg (200 g) i små tern
  • 2 spsk. karry
  • 1 dl (80 g) parboiled ris/risblanding med vilde ris
  • 3 gulerødder (250 g) i tern
  • 1 lille æble (80 g) i tern
  • 1,5 l vand
  • 2 terninger hønsebouillon - erstat med grøntsagsbouillon, hvis retten skal være helt vegetarisk
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. maizena
  • 1 dl vand til jævning
  • 1 ds. (400 g) kokosmælk, light
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Løg og karry sauteres i olien.
  2. Ris tilsættes og svitses med i 2 minutter.
  3. Gulerødder, æble, vand, bouillonterninger og citronsaft tilsættes.
  4. Suppen småkoger ca. 30 minutter til risene er møre.
  5. Maizena og vand røres til en jævning, suppen jævnes og koges igennem.
  6. Kokosmælken tilsættes og suppen varmes igennem (den må ikke koge igen).
  7. Suppen smages til med salt, peber og citronsaft.

Forslag til servering

Suppen drysses med poppede vilde ris og serveres med flutes.

Poppede vilde ris

  • 1 tsk. rapsolie varmes op i en gryde
  • 1/2 dl vilde ris tilsættes og poppes i gryden med låget på (som popcorn).

En portion suppe indeholder

Energi: 1250 kJ
Protein: 5 g
Kalk: 55 mg
Kostfibre: 4 g

På billedet er også squashsuppe med friskost.

Senest opdateret 18.12.2024