Kartoffelpakker i airfryer
Særudgave
Gigtforeningen har fået lov at bringe en opskrift fra Airfryer Grundbogen af Britt Andersen, som tidligere var førtidspensionist grundet hypermobilitet og operation for diskusprolapser. I dag lever hun af at lave airfryer-opskrifter.
De små, fine kartoffelpakker gør sig godt på ethvert bord og er altid et hit hos Britts gæster.
4 personer
Det skal du bruge
- 400 g små kartofler
- 1 squash
- 4 fed hvidløg
- 8 cocktailtomater
- 4 spsk. smør
- 1 håndfuld friskhakket persille
- Groft salt
- Bagepapir
- Snor, der kan tåle varme
Fremgangsmåde
- Skrub kartoflerne godt, så skrællen er rengjort. Skær squashen i kvarte skiver og hvidløgsfeddene i grove skiver.
- Læg 4 store stykker bagepapir på køkkenbordet, og fordel kartoflerne på dem. Læg squashstykker og cocktailtomater ovenpå.
- Afslut med 1 spsk. smør, hvidløgsskiver og friskhakket persille på toppen af hver portion, og giv dem et godt drys salt.
- Saml pakkerne ved at holde de 4 hjørner af hvert stykke bagepapir sammen, og bind en snor omkring. Klip toppen af bagepapiret, så pakkerne ikke er for høje og rammer varmelegemet under tilberedning.
- Sæt kartoffelpakkerne i airfryeren og indstil den på 200 grader. Giv dem 30 minutter.
- Anret en kartoffelpakke på hver tallerken.
Tip fra Britt Andersen – også kaldet airfryer-dronningen
Man kan bruge andre grøntsager og krydderurter. Feta eller flødeost kan erstatte smørret.
Senest opdateret 18.12.2024