Anmeldelser

0/5

Din anmeldelse

Kartoffelpakker i airfryer

Særudgave

Gigtforeningen har fået lov at bringe en opskrift fra Airfryer Grundbogen af Britt Andersen, som tidligere var førtidspensionist grundet hypermobilitet og operation for diskusprolapser. I dag lever hun af at lave airfryer-opskrifter.

De små, fine kartoffelpakker gør sig godt på ethvert bord og er altid et hit hos Britts gæster.

4 personer

Det skal du bruge

  • 400 g små kartofler
  • 1 squash
  • 4 fed hvidløg
  • 8 cocktailtomater
  • 4 spsk. smør
  • 1 håndfuld friskhakket persille
  • Groft salt
  • Bagepapir
  • Snor, der kan tåle varme

Fremgangsmåde

  1. Skrub kartoflerne godt, så skrællen er rengjort. Skær squashen i kvarte skiver og hvidløgsfeddene i grove skiver.
  2. Læg 4 store stykker bagepapir på køkkenbordet, og fordel kartoflerne på dem. Læg squashstykker og cocktailtomater ovenpå.
  3. Afslut med 1 spsk. smør, hvidløgsskiver og friskhakket persille på toppen af hver portion, og giv dem et godt drys salt.
  4. Saml pakkerne ved at holde de 4 hjørner af hvert stykke bagepapir sammen, og bind en snor omkring. Klip toppen af bagepapiret, så pakkerne ikke er for høje og rammer varmelegemet under tilberedning.
  5. Sæt kartoffelpakkerne i airfryeren og indstil den på 200 grader. Giv dem 30 minutter.
  6. Anret en kartoffelpakke på hver tallerken. 

Tip fra Britt Andersen – også kaldet airfryer-dronningen

Man kan bruge andre grøntsager og krydderurter. Feta eller flødeost kan erstatte smørret.

Senest opdateret 18.12.2024