Kartoffelsalat med spinat, grønkål og sennep
4 personer
Ingredienser
- 800 g kartofler (små fine eller asparges kartofler)
- 50 g frisk spinat
- 50 g rucola
- 150 g grønkål
- 1 bundt krydderurter (f.eks. purløg, dild, oregano, timian eller rosmarin)
- 1/2 spsk. grov sennep 1/2 spsk. dijonsennep
- 2 spsk. rapsolie
- 1 1/2-2 tsk. flydende honning
- 1 spsk. hvidvinseddike
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Skræl kartofler og kog dem i letsaltet vand, skær dem i store stykker og afkøl (kan evt. gøres dagen før).
- Skyl og blanchér grønkål i kogende vand i 1-2 minutter, vrid fri for vand og hak fint.
- Skyl og hak rucola fint.
- Skyl spinat og tilsæt som hele blade.
- Pisk olie, sennep, honning og eddike sammen. Smag til med salt og peber.
- Vend dressingen sammen med kartofler og grønt, og lad den stå og trække lidt.
- Drys med fint hakkede krydderurter.
Servering
- Server salaten til kylling, svinekød eller fisk.
Variationer
- Brug savoykål i stedet for grønkål.
- Tilsæt groft hakkede hasselnødder eller mandler.
- Tilsæt grønne asparges (blancheres 1-2 minutter i kogende vand, afkøl).
- Tilsæt salattern.
Som hovedret
Tilbered en svinekam eller svinekoteletter. Server til salaten og du har en hovedret. Lad salaten fylde mindst halvdelen af din tallerken.
Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil
Senest opdateret 28.06.2023