Kartofler på to måder - Opskrift af Claus Holm
Til 4 personer
Det skal du bruge
- 1 bakke kartofler (900 gr) ( gem 6 af de mindste )
- 1/2 agurk
- 200 g sorte linser (eller grønne)
- 1 pakke hjertesalat
- 1 stk lime
- 2 æg
- 2 spsk oliven olie
- Salt og peber
- 1 tsk chili sauce
- 1/2 spidskål eller en lille pose, der er snittet
- 1 stk rødløg
- 1-2 spsk skyr
Sådan gør du
- Kog de vaskede kartofler, som du plejer i let saltet vand.
- Kog linserne som anvist på pakken.
- Flæk salat – skær bunden af og del dem i blade.
- Vend linserne med limesaft, salt og olie, gem lidt af limesaften og hæld over salaten
- Tag de 6 mindste kartofler op og klem dem – så de flækker.
- Resten af kartoflerne moses med et piskeris. Slå æggene ud og bland i mosen sammen med 1-2 spsk skyr og finthakket rødløg – smag til med salt og peber.
- Kom et par skefulde af mosen på tallerkenen, formet som hakkebøffer – herpå lægges salaten (og kålen) – og de klemte kartofler, der er fyldt med linser og agurk skåret i små strimler eller skiver. Dryp til sidst lidt chili sauce henover.
Alt i alt en skøn ret som kan stå alene eller nydes med lidt kyllingebryst, laks eller røget makrel.
Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil
Senest opdateret 28.06.2023