Anmeldelser

1,5/5

Din anmeldelse

Kartofler på to måder - Opskrift af Claus Holm

Til 4 personer 

Det skal du bruge

  • 1 bakke kartofler (900 gr) ( gem 6 af de mindste )
  • 1/2 agurk
  • 200 g sorte linser (eller grønne)
  • 1 pakke hjertesalat
  • 1 stk lime
  • 2 æg
  • 2 spsk oliven olie
  • Salt og peber
  • 1 tsk chili sauce
  • 1/2 spidskål eller en lille pose, der er snittet
  • 1 stk rødløg
  • 1-2 spsk skyr

Sådan gør du

  1. Kog de vaskede kartofler, som du plejer i let saltet vand.
  2. Kog linserne som anvist på pakken.
  3. Flæk salat – skær bunden af og del dem i blade.
  4. Vend linserne med limesaft, salt og olie, gem lidt af limesaften og hæld over salaten
  5. Tag de 6 mindste kartofler op og klem dem – så de flækker.
  6. Resten af kartoflerne moses med et piskeris. Slå æggene ud og bland i mosen sammen med 1-2 spsk skyr og finthakket rødløg – smag til med salt og peber.
  7. Kom et par skefulde af mosen på tallerkenen, formet som hakkebøffer – herpå lægges salaten (og kålen) – og de klemte kartofler, der er fyldt med linser og agurk skåret i små strimler eller skiver. Dryp til sidst lidt chili sauce henover.

Alt i alt en skøn ret som kan stå alene eller nydes med lidt kyllingebryst, laks eller røget makrel.

Senest opdateret 18.12.2024