Kokosdahl med kikærter - Opskrift fra Sano
Til 4 personer
Det skal du bruge
- Olivenolie
- 1 løg
- 2 hvidløgsfed
- 1 spsk. karry
- 1 tsk. chili
- 100 g rå røde linser
- 200 ml kokosmælk light
- Ca. 200 ml grønsagsbouillon
- 1 ds. kogte kikærter
- Salt og peber
Topping
- Saft af 1 lime
- 100 g hakket, ristet nødder (f.eks. cashew, hasselnød, mandel)
- Lidt frisk koriander eller hakket purløg
Sådan gør du
- Linserne skylles 2-3 gange i koldt vand.
- Løg, hvidløg, karry og chili ristes i en gryde sammen med lidt olivenolie i 4-5 min. til krydderierne begynder at dufte. Linserne, kokosmælk og ½ af grønsagsbouillonen tilsættes. Retten koger 20- 30 min. til linserne er møre. Undervejes røres der i gryden og der tilsættes grønsagsbouillon efter behov, hvis linserne har optaget væsken. Kikærterne koger med de sidste 5 min.
- Anrettes med limesaft, nødder, koriander og forårsløg.
- Kan evt. serveres med et stykke dampet eller stegt fisk til.
Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner
Senest opdateret 18.12.2024