Anmeldelser

0/5

Din anmeldelse

Rødbedesuppe

4 portioner.

Det skal du bruge

Suppe

  • 1 kg rødbeder (900 g rensede)
  • 2 kartofler (170 g rensede)
  • 1 stort æble (170 g renset)
  • 1 løg (100 g renset)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 1/4 l grøntsagsbouillon (vand + 2 bouillonterninger)
  • 3 laurbærblade
  • 2 spsk. citronsaft
  • Salt og peber

Topping

  • 200 g skyr
  • 2–3 tsk. revet peberrod
  • 1/2 tsk. citronsaft
  • 1 knivspids sukker
  • 80 g græskarfrø eller uden smør eller ost.

Sådan gør du 

  1. Skræl rødbeder og kartofler og skær i store tern. Skær æblet (med skræl) i tern. Pil løget og skær det i både. Pil og hak hvidløg groft. Kom det hele i en gryde og tilsæt grøntsagsbouillon, laurbærblade, citronsaft og peber. Kog i ca. 20 minutter til grøntsagerne er møre.
  2. Tag laurbærbladene op og blend suppen, til den har en ensartet konsistens. Giv den et kort opkog og smag til med salt.
  3. Rør skyr, revet peberrod, citronsaft og sukker sammen og servér til suppen.
  4. Rist græskarfrøene på en tør pande og drys dem på suppen, når den er øst op.

Tip

  • Køb færdigrevet peberrod.
  • Spis et lækkert groft brød til suppen.

Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil

Senest opdateret 28.06.2023