Rødbedesuppe
4 portioner.
Det skal du bruge
Suppe
- 1 kg rødbeder (900 g rensede)
- 2 kartofler (170 g rensede)
- 1 stort æble (170 g renset)
- 1 løg (100 g renset)
- 1 fed hvidløg
- 1 1/4 l grøntsagsbouillon (vand + 2 bouillonterninger)
- 3 laurbærblade
- 2 spsk. citronsaft
- Salt og peber
Topping
- 200 g skyr
- 2–3 tsk. revet peberrod
- 1/2 tsk. citronsaft
- 1 knivspids sukker
- 80 g græskarfrø eller uden smør eller ost.
Sådan gør du
- Skræl rødbeder og kartofler og skær i store tern. Skær æblet (med skræl) i tern. Pil løget og skær det i både. Pil og hak hvidløg groft. Kom det hele i en gryde og tilsæt grøntsagsbouillon, laurbærblade, citronsaft og peber. Kog i ca. 20 minutter til grøntsagerne er møre.
- Tag laurbærbladene op og blend suppen, til den har en ensartet konsistens. Giv den et kort opkog og smag til med salt.
- Rør skyr, revet peberrod, citronsaft og sukker sammen og servér til suppen.
- Rist græskarfrøene på en tør pande og drys dem på suppen, når den er øst op.
Tip
- Køb færdigrevet peberrod.
- Spis et lækkert groft brød til suppen.
Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil
Senest opdateret 28.06.2023