Anmeldelser

2,7/5

Din anmeldelse

Rødkålssalat med appelsiner og dadler

Til 4 personer

Det skal du bruge

  • 450 g rødkål
  • 50 g rucola
  • 2 appelsiner
  • 100 g dadler
  • 2 spsk. rapsolie
  • 1 spsk. hvidvinseddike eller hvid balsamico
  • 1/2 - 1 tsk. Dijon sennep
  • 1/2 tsk. flydende honning
  • 35 g hasselnødder

Sådan gør du 

  1. Snit rødkålen meget fint.
  2. Rør olie, eddike/balsamico, sennep og honning til en dressing og hæld over kålen,
  3. Lad det stå og trække 1/2 time.
  4. Skyl rucola og hak det groft.
  5. Skær skræl og den hvide hinde fra appelsinerne og skær i fileter.
  6. Skær dadler i mindre stykker. Bland med kålen.
  7. Hak nødderne groft og drys over inden servering.

Passer godt til 

Salaten er velegnet til and, flæskesteg og vildt.

Variationer

  • Tilsæt andre former for tørret frugt, f.eks. figner eller abrikoser.
  • Tilsæt et rødt æble i små tern.
  • Bland rødkål med andre kåltyper f.eks. hvidkål, spidskål eller savoykål.
  • Tilsæt frisk spinat i stedet for rucola.

 Som hovedret

  • Tilbered nogle andebryster efter anvisningen.
  • Lav nogle hasselbagte kartofler i ovnen og server til salaten.
  • Lad salaten fylde mindst halvdelen af din tallerken.

Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil

Senest opdateret 28.06.2023