Rødkålssalat med appelsiner og dadler
Til 4 personer
Det skal du bruge
- 450 g rødkål
- 50 g rucola
- 2 appelsiner
- 100 g dadler
- 2 spsk. rapsolie
- 1 spsk. hvidvinseddike eller hvid balsamico
- 1/2 - 1 tsk. Dijon sennep
- 1/2 tsk. flydende honning
- 35 g hasselnødder
Sådan gør du
- Snit rødkålen meget fint.
- Rør olie, eddike/balsamico, sennep og honning til en dressing og hæld over kålen,
- Lad det stå og trække 1/2 time.
- Skyl rucola og hak det groft.
- Skær skræl og den hvide hinde fra appelsinerne og skær i fileter.
- Skær dadler i mindre stykker. Bland med kålen.
- Hak nødderne groft og drys over inden servering.
Passer godt til
Salaten er velegnet til and, flæskesteg og vildt.
Variationer
- Tilsæt andre former for tørret frugt, f.eks. figner eller abrikoser.
- Tilsæt et rødt æble i små tern.
- Bland rødkål med andre kåltyper f.eks. hvidkål, spidskål eller savoykål.
- Tilsæt frisk spinat i stedet for rucola.
Som hovedret
- Tilbered nogle andebryster efter anvisningen.
- Lav nogle hasselbagte kartofler i ovnen og server til salaten.
- Lad salaten fylde mindst halvdelen af din tallerken.
Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil
Senest opdateret 28.06.2023