Salat med and, spinat og granatæble
Til 4 personer
Det skal du bruge
- 400 g stegt andekød (f.eks. rester fra en hel steg)
- 300 g rødkål
- 2 hjertesalathoveder
- 50 g cashewnødder
- 50 g tørrede tranebær
- 100 g frisk spinat
- 1 mandarin
- 1/2 lime
- 1 granatæble
- 1/2 rødløg
- 2 spsk. rapsolie
- 1 spsk. soyasovs
- Evt. 1 tsk. sesam olie
- 1 spsk. flydende honning
Sådan gør du
- Skyl og snit rødkål meget fint. Hak cashewnødder groft.
- Svits andekød, cashewnødder (gem lidt til pynt), tranebær og rødkål på en pande.(Hvis du ikke har rester fra en andesteg, kan du i forvejen stege nogle andelår eller andebryster). Imens skylles salat og plukkes i mindre stykker og den friske spinat skylles.
- Rør en dressing af saften fra mandarinen, saft fra 1/2 lime og 1/2 granatæble, 1/2 fintrevet rødløg, soyasovs, rapsolie og evt. sesamolie.
- Tilsæt flydende honning til panden med andekød, nødder, kål og tranebær og lad det lige "sætte" sig.
- Bland det med salatblade og spinat, hæld dressingen over og vend let rundt.
- Pynt med kernerne fra granatæblet samt de sidste hakkede cashewnødder.
Passer godt til
Salaten egner sig fint som en vinterfrokost eller som en del af julefrokosten.
Variationer
- Tilsæt andet tørret frugt f.eks. abrikoser eller dadler i stedet for tranebær.
- Tilsæt røde æbler i små tern.
- Brug kylling eller kalkun i stedet for and.
Som hovedret
Da salaten indeholder kød, er den mættende nok som en hovedret, evt. med små fine bagte kartofler eller kartoffelbåde til (skræl og skær kartofler i både, vend i en pose med olivenolie, krydderier og salt, bag i ovnen i ca. 40 minutter ved 200 grader).
Senest opdateret 18.12.2024