Salat med blommer og hindbærvinaigrette - Opskrift fra Sano
Til 4-6 personer
Det skal du bruge
- 30 g hakket grønkål (kan evt. købes hakket)
- 30 g radicchio (kan undlades)
- Et kvart spidskål (grøn eller rød)
- 30 g mitzuna eller rucola
- 75 g blommer (kan erstattes af druer eller anden frugt)
- 40 g hakket brændte hasselnødder (se opskrift nedenfor) eller tørristet nødder
Olie/eddikedressing
- 2 spsk. hindbærsaft (se opskrift nedenfor)
- 1 spsk. æbleeddike
- 4 spsk. olivenolie
- Salt og peber
Brændte hasselnødder
- 100 g hasselnødder
- 100 g sukker
- 2 spsk. vand
Sådan gør du
Hindbærsaft til dressing
100 g hindbær friske eller frosene hindbær og 40 g sukker koges op og kernerne sigtes fra. Saften hældes på glas eller anden lufttæt beholder.
Dressing
Alle ingredienserne blendes sammen med en stavblender eller piskes godt sammen med et piskeris.
Brændte hasselnødder
Alle ingredienserne hældes i en gryde og koges op. Når massen koger skal man røre i gryden indtil sukkeret er krystalliseret og begyndt at karamellisere hasselnødderne. Afkøles inden servering.
Salat
Grønkål hakkes fint i hånden eller på foodprocessor med kniven. Spidskål og radicchio snittes fint i hånden eller på en foodprocessor med en snitteskive. Kålen kommes i en skål og vendes med resten af ingredienserne. Dressingen vendes i og hasselnødderne drysses over.
Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil