Tomatpizza
2 pizzaer svarende til 2 portioner
Det skal du bruge
Dej
- 2 dl vand
- 5 g gær
- 1/3 tsk. groft salt
- 100 g fuldkornsspeltmel
- Ca. 175 g hvedemel
Topping
- 1 fed hvidløg
- 200 g hytteost
- 100 g revet mozzarella
- 375 g tomater i forskellige farver
- Salt og peber
- 2 spsk. grøn pesto
Sådan gør du
- Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, fuldkornsspeltmel og det meste af hvedemelet. Ælt dejen godt igennem på en røremaskine og tilsæt hvedemel, indtil den er blød og smidig. Dæk skålen til og lad dejen hæve to timer.
- Del dejen i to klumper og rul hver dejklump ud til pizzabunde på ca. 34 cm i diameter.
- Pil og hak hvidløg fint og rør det i hytteosten. Fordel hytteosten på de to pizzabunde. Drys revet mozzarella på. Undlad at komme fyld på de yderste to cm.
- Vask tomaterne, skær dem i forholdsvis tynde skiver og fordel dem på de to pizzaer. Drys med lidt salt og peber.
- Bag pizzaerne ved 210 grader i 12–14 minutter. Brug gerne en bagesten, hvis du har.
- Dryp lidt grøn pesto på pizzaerne og servér.
Tip
- Køb en færdig fuldkorns-pizzadej, hvis det skal være nemt.
Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil
Senest opdateret 28.06.2023