Vegetarisk shepherds pie - Opskrift fra Sano
4 personer.
Det skal du bruge
Mos
- 4 store bagekartofler
- 4 gulerødder
- 4 persillerod
- 1-2 dl mælk
- 1 dåse hvide bønner (kan undlades)
- 3-4 æg
- Salt og peber
Tomatsauce
- 1 stk. løg
- 2 fed hvidløg
- 2 stk. gulerødder
- 1 stk. squash
- 250 g champignon
- 1 dåse tomatpure
- 3 tsk. timian
- 2 stk. lauerbærblade.
- 2 tsk. røget paprika eller alm. paprika
- Neutral olie
- 1 dåse hakket tomat
- 50 g soltørret tomat
- 75 g tørret røde linser
- 2 dl grøntsags bouillion
- 1 spsk. balsamicoeddike (kan undlades)
- 1-2 tsk. sukker
- Salt og peber
Tilbehør
- Kålsalat
- Syltet rødbeder
Sådan gør du
Mos
- Kartofler, gulerødder, pastinak skrælles og skæres i grove stykker.
- Det hele koges mørt. Vandet hældes fra og moses til mos sammen med bønnerne.
- Salt, peber og mælk røres i. Æggene tilsættes et af gangen.
Tip: Bønnerne sigtes og skylles. Blendes sammen og vendes i mosen.
Tomatsauce
- Gulerødder skrælles og skæres i små stykker, ligesom squash. Svampe skæres i kvarte. Det hele stilles til side, mens løg og hvidløg snittes i små stykker og brunes i en gryde med olie. Gulerod, squash og svampe tilsættes og steges med i 3-5 min. Krydderier og tomatpure vendes i og steges med i 2 min.
- Hakket tomat, hakket soltørret tomat, grøntsags bouillon og røde linser tilsættes. og koges i 20-30 min til linserne er kogt ud og møre. Der smages til med eddike, sukker, salt og peber evt. mere timian.
Tip: Der kan tilsættes mere grøntsags bouillon, hvis sovsen bliver for tyk.
Samling af shepherds pie:
- Sovsen fyldes i et ovnfast fad og mosen kommes oven på.
- Bages i ovnen ved 180 grader i 30-45 min.
Tip: Kan laves dagen i forvejen og stå på køl og bages næste dag i ovnen ved 180 grader i 45 min.
Senest opdateret 18.12.2024