Anmeldelser

3,4/5

Din anmeldelse

3 slags småkager af samme dej

Med få variationer kan du bruge samme grunddej til at lave chokoladenøddekager, kokoskager og ingefærnødder.

Grunddej

Det skal du bruge

  • 250 g hvedemel
  • 175 g flydende fedtstof (olie/margarine)
  • 100 g flormelis

Sådan gør du

Kom mel, flydende fedtstof og flormelis i en skål og rør dejen sammen på røremaskinen. Rør kun til dejen hænger sammen. Dejen vil være blød, fordi der bruges flydende fedtstof.

Chokoladenøddekager

40 stk.

Chokoladenøddekager

Det skal du bruge

  • 1 portion grunddej
  • 40 g groft hakket mørk chokolade
  • 40 g groft hakkede hasselnødder
  • 1 tsk. vaniljesukker

Sådan gør du

  1. Tilsæt chokolade, nødder og vaniljesukker til grunddejen og rør kortvarigt, til alt er blandet.
  2. Tril dejen i 4 stænger. Del hver stang i 10 stykker, som trilles til kugler og sættes på en bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Bag småkagerne ved 200 grader i 14–16 minutter.

Kokoskager

48 stk.

Kokoskager

Det skal du bruge

  • 1 portion grunddej
  • 60 g kokosmel
  • 1 tsk. vaniljesukker

Sådan gør du

  1. Tilsæt kokosmel og vaniljesukker til grunddejen og rør kortvarigt, til alt er blandet.
  2. Tril dejen i 4 stænger. Del hver stang i 12 stykker, som trilles til kugler og sættes på en bageplade beklædt med bagepapir. Giv hver dejkugle 2 tryk med en gaffel, så der dannes et ternet mønster.
  3. Bag småkagerne ved 200 grader i 8–10 minutter.

Ingefærnødder

96 stk.

Ingefærnødder

Det skal du bruge

  • 1 portion grunddej
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • 1/2 tsk. stødt kanel
  • 1/2 tsk. stødt nellike

Sådan gør du

  1. Tilsæt krydderierne til grunddejen og rør kortvarigt, til alt er blandet.
  2. Tril dejen i 4 stænger. Del hver stang i 24 stykker, som trilles til små kugler og sættes på en bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Bag småkagerne ved 200 grader i 8–10 minutter.

Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil

Senest opdateret 28.06.2023