3 slags småkager af samme dej
Med få variationer kan du bruge samme grunddej til at lave chokoladenøddekager, kokoskager og ingefærnødder.
Grunddej
Det skal du bruge
- 250 g hvedemel
- 175 g flydende fedtstof (olie/margarine)
- 100 g flormelis
Sådan gør du
Kom mel, flydende fedtstof og flormelis i en skål og rør dejen sammen på røremaskinen. Rør kun til dejen hænger sammen. Dejen vil være blød, fordi der bruges flydende fedtstof.
Chokoladenøddekager
40 stk.
Det skal du bruge
- 1 portion grunddej
- 40 g groft hakket mørk chokolade
- 40 g groft hakkede hasselnødder
- 1 tsk. vaniljesukker
Sådan gør du
- Tilsæt chokolade, nødder og vaniljesukker til grunddejen og rør kortvarigt, til alt er blandet.
- Tril dejen i 4 stænger. Del hver stang i 10 stykker, som trilles til kugler og sættes på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag småkagerne ved 200 grader i 14–16 minutter.
Kokoskager
48 stk.
Det skal du bruge
- 1 portion grunddej
- 60 g kokosmel
- 1 tsk. vaniljesukker
Sådan gør du
- Tilsæt kokosmel og vaniljesukker til grunddejen og rør kortvarigt, til alt er blandet.
- Tril dejen i 4 stænger. Del hver stang i 12 stykker, som trilles til kugler og sættes på en bageplade beklædt med bagepapir. Giv hver dejkugle 2 tryk med en gaffel, så der dannes et ternet mønster.
- Bag småkagerne ved 200 grader i 8–10 minutter.
Ingefærnødder
96 stk.
Det skal du bruge
- 1 portion grunddej
- 2 tsk. stødt ingefær
- 1/2 tsk. stødt kanel
- 1/2 tsk. stødt nellike
Sådan gør du
- Tilsæt krydderierne til grunddejen og rør kortvarigt, til alt er blandet.
- Tril dejen i 4 stænger. Del hver stang i 24 stykker, som trilles til små kugler og sættes på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag småkagerne ved 200 grader i 8–10 minutter.
Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil
Senest opdateret 28.06.2023