Adventskager
48 stk.
Det skal du bruge
- 250 g honning
- 250 g sukker
- 500 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 spsk. honningkagekrydderi
- Revet skal af 1 økologisk appelsin
- 200 g groft hakkede mandler
- 2 æg
Glasur
150 g flormelis og 40 ml appelsinsaft
Sådan gør du
- Smelt honning i en gryde og afkøl den lidt.
- Bland alle de tørre ingredienser i en skål, tilsæt honning og æg.
- Ælt dejen let sammen og lad den hvile i køleskabet 1 time.
- Tril dejen ud til 4 pølser, som hver deles i 12 stykker. Tril stykkerne til kugler og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
- Bag kagerne ved 160 °C i ca. 16 min. og lad dem afkøle på en rist.
- Rør glasur af flormelis og appelsinsaft og dyp kagerne i glasuren, så hele toppen er dækket af glasur.
- Kagerne opbevares i en kagedåse og kan holde sig flere uger.
Variationer
- Erstat halvdelen af mandlerne med fint hakket tørret frugt, f.eks. en blanding af ananas, melon og papaya.
- Erstat 1 spsk. honningkagekrydderi med 2 tsk. stødt kanel, ½ tsk. stødt nellike og ½ tsk. revet muskatnød
Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil
Senest opdateret 28.06.2023