Boller med æblemos og kardemomme
14 boller
Det skal du bruge
- 25 g gær
- 2 dl vand
- 300 g usødet æblemos
- 0,5 dl flydende fedtstof
- 2 spsk. honning
- 0,5 tsk. groft salt
- 3 tsk. kardemomme
- Ca. 700 g hvid hvede fuldkornsmel
Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet og tilsæt æblemos, flydende fedtstof og honning.
- Tilsæt salt, kardemomme og 3/4 af melet og rør dejen på røremaskine, mens resten af melet tilsættes lidt efter lidt. Den færdige dej skal være smidig og blød og lige akkurat kunne slippe dejskålen.
- Lad dejen hæve tildækket to timer ved stuetemperatur. Form 14 boller, sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve på pladen i 30 minutter. Bag bollerne ca. 14 minutter ved 200 grader.
Tip
Hvid hvede fuldkornsmel er lyst og fintformalet fuldkornsmel, der er rig på kostfibre og indeholder 98,5 procent fuldkornsmel. Melet giver et lysere og lettere brød end andre typer fuldkornsmel.
Senest opdateret 28.06.2023