Fastelavnsboller
16 stk.
Det skal du bruge
- 3 dl minimælk
- 25 gær
- 100 g flydende fedtstof
- 1 æg
- 1/2 tsk. salt
- 1 spsk. sukker
- 100 g malede hasselnøddekerner
- 650 g hvedemel
Remoncefyld
- 200 g revet marcipan
- 100 g flydende fedtstof
- 100 g sukker
Glasur
- 100 g flormelis
- 1–2 spsk. vand
- Tørrede spiselige blomster
Sådan gør du
- Hæld mælken i en røreskål, tilsæt gær og rør, til gæren er opløst. Tilsæt fedtstof, æg, salt, sukker, hasselnødder og hvedemel. Rør, til dejen er lind, og stil til hævning i to timer.
- Rør den revne marcipan med flydende fedtstof og sukker.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord til en firkant, ca. 40 x 40 cm. Skær den i 16 mindre firkanter, og kom en klat remonce på hver. Fold dejspidserne mod hinanden, og klem godt sammen, så remoncen ikke flyder ud. Læg bollerne med sammenføjningerne nedad på en bageplade med bagepapir.
- Lad bollerne hæve 30 minutter.
- Bag ved 200 grader i ca. 15 minutter, og afkøl dem på en bagerist.
- Rør glasur af flormelis og vand. Pynt fastelavnsbollerne med glasur og tørrede blomster.
Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil
Tip
Bag bollerne uden remoncen.
Fyld dem i stedet med syltetøj og flødeskum.
Senest opdateret 13.03.2024