Fuldkorns-æblemuffins med sveskecreme
Fuldkorns-æblemuffins
15. stk
Det skal du bruge
- 300 g fuldkornshvedemel
- 75 g sukker
- 1 spsk. bagepulver
- 1 tsk. kanel
- 1/4 tsk. revet muskatnød
- 50 g hakkede mandler
- 2 1/2 dl minimælk
- 1 æg
- 1/2 dl rapsolie
- 350 g revet æble med skræl
Sådan gør du
- Bland de seks tørre ingredienser i en skål.
- Pisk minimælk, æg og olie let sammen i en anden skål. Tilsæt revet æble.
- Vend de tørre ingredienser sammen med de våde og bland til en ensartet dej.
- Fyld smurte muffinsforme eller papirmuffinsforme 3/4 fulde.
- Bag muffins ved 200 grader i 20–25 min.
Fuldkorns-æblemuffins er fedtfattige og fiberrige, og med det relativt lave sukkerindhold er de velegnede som både kage- og madmuffins. Fuldkorns-æblemuffins kan fryses. De smager bedst lune; enten friskbagte eller lune fra mikroovnen.
De kan serveres
- Som mellemmåltid
- Som kage til kaffen
- Som hurtig morgenmad – derhjemme eller på farten
- Flækkede og ristede på brødrister med ost på
- Som fedtfattig dessert med skyr-sveskecreme
Sveskecreme
2 portioner
Det skal du bruge
- 250 g skyr
- 60 g bløde svesker (7–8 stk.)
- 1 tsk. instant kaffe
Sådan gør du
Kom skyr, svesker og kaffe i en blender og blend til cremen er jævn og ensartet.
Skyr-sveskecremen kan spises
- Som selvstændig dessert
- Som mellemmåltid til den søde tand
- Som fyld til fuldkorns-æblemuffins
- Som fyld i lagkage, vandbakkelser eller marengs
- Som "guf" på isvaffel
Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil
Senest opdateret 28.06.2023