Fuldkornsscones med blåbær
8 stk.
Det skal du bruge
- 100g fuldkornsspeltmel
- 200g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1/6 tsk. revet muskat
- 75g flydende fedtstof
- 75g skyr naturel
- 1 æg
- 150g friske dadler uden sten
- 125g blåbær
Sådan gør du
- Bland fuldkornsspeltmel, hvedemel, bagepulver og muskat.
- Kom flydende fedtstof, skyr, æg og dadler i en foodprocessor eller blender og kør, til det er en tyktflydende masse. Hæld massen i de tørre ingredienser og rør det hele sammen. Tilsæt blåbær og ælt dem forsigtigt ind i dejen.
- Del dejen i otte klumper og form dem til runde scones. Kom lidt fuldkornsmel på hænderne, hvis dejen klistrer. Forsøg at gemme de fleste af blåbærrene inde i dejen; det kan ikke undgås, at nogle stikker ud.
- Bag scones ved 180° C i 18 minutter.
Tip
- Scones smager bedst nybagte, men kan fint fryses og lunes på brødristeren
- Erstat blåbær med andre bær
Senest opdateret 18.02.2025