Anmeldelser

0/5

Din anmeldelse

Fuldkornsscones med blåbær

8 stk.

Det skal du bruge

  • 100g fuldkornsspeltmel
  • 200g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1/6 tsk. revet muskat
  • 75g flydende fedtstof
  • 75g skyr naturel
  • 1 æg
  • 150g friske dadler uden sten
  • 125g blåbær

Sådan gør du

  1. Bland fuldkornsspeltmel, hvedemel, bagepulver og muskat.
  2. Kom flydende fedtstof, skyr, æg og dadler i en foodprocessor eller blender og kør, til det er en tyktflydende masse. Hæld massen i de tørre ingredienser og rør det hele sammen. Tilsæt blåbær og ælt dem forsigtigt ind i dejen.
  3. Del dejen i otte klumper og form dem til runde scones. Kom lidt fuldkornsmel på hænderne, hvis dejen klistrer. Forsøg at gemme de fleste af blåbærrene inde i dejen; det kan ikke undgås, at nogle stikker ud.
  4. Bag scones ved 180° C i 18 minutter.

Tip

  • Scones smager bedst nybagte, men kan fint fryses og lunes på brødristeren
  • Erstat blåbær med andre bær
Senest opdateret 18.02.2025