Lassi: Indisk yoghurtdrik med frugt og grønt
Hver opskrift svarer til 2 store glas.
Lassi med æble og ingefær
Ingredienser
- 4 dl yoghurt naturel 0,5 %
- 1 dl iskoldt vand
- 1 lille æble (100 g) med skræl
- 4 g frisk ingefær
- 2 tsk. citronsaft
- 2 tsk. ahornsirup
Fremgangsmåde
- Befri æblet for kernehuset, skræl ingefæren og skær den i tynde skiver.
- Kom alle ingredienser i en blender og blend til alt er findelt.
- Lassien kan drikkes straks eller gemmes i køleskab 1 døgn.
Lassi med avocado, kiwi og mynte
Ingredienser
- 2 dl yoghurt naturel 0,5 %
- 2 dl skummetmælk
- 1/2 kiwifrugt (40 g skrællet)
- 1/2 avocado (40 g skrællet)
- 1 spsk. citronsaft
- 1 tsk. ahornsirup
- 10 friske mynteblade
Fremgangsmåde
- Kom alle ingredienser i en blender og blend til alt er findelt.
- Lassien kan drikkes straks eller gemmes i køleskab 1 døgn.
Lassi - indisk yoghurtdrik
Lassi er en traditionel, skummende indisk yoghurtdrik, der oprindeligt blev fremstillet af yoghurt, vand, salt og krydderier. I nyere tid er den søde lassi kommet til. Den søde smag tilsættes i form af f.eks. sukker, frugt og bær eller frugtjuice. Da lassi som udgangspunkt er en yoghurtdrik, er den en god kilde til både kalk og protein.
Lassi kan serveres på mange måder
- Som hurtigt mellemmåltid – derhjemme eller på farten fra et termokrus.
- Som tilbehør til morgenmad.
- På brunchbordet.
- Som dessert.
- Som energi- og proteintilskud, hvis skummetmælk erstattes med sødmælk, og yoghurt 0,5 % erstattes med 1 dl creme fraiche 18 % og resten yoghurt 3,5 %.
- Som ledsager til piller, der kan spises sammen med mælkeprodukter.
Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil
Senest opdateret 28.06.2023