Anmeldelser

0/5

Din anmeldelse

Nem ferskentærte

6 personer

Det skal du bruge

  • 1 pakke pølsehornsdej
  • 100g marcipan
  • 600g ferskner eller nektariner (4–6 stk.)
  • 60g sukker

Pynt

  • 1 spsk. flormelis

Tilbehør

  • Græsk yoghurt 10% eller skyr, hvis du vil spare på fedtet.

Sådan gør du

  1. Rul dejen ud, og lad den ligge på bagepapiret. Klem evt. skærehuller i dejen sammen med fingrene, så fyldet ikke løber ud.
  2. Riv marcipanen, og fordel den på dejen – undtagen på de yderste 3 cm.
  3. Fjern stenene fra frugten, og skær dem i ½ cm tynde både, som du fordeler på marcipanen. Drys sukker på ferskenbådene. Fold den yderste kant ind over fyldet hele vejen rundt, så der dannes en pæn kant.
  4. Bag tærten i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter. Når den er afkølet, drysses den med flormelis og serveres med græsk yoghurt til eftermiddagskaffen.

Tip

Der er flere fordele ved at købe færdig dej:

  • Pølsehornsdej indeholder mindre fedt end mørdej og butterdej.
  • Det er nemt og hurtigt.
  • Du belaster ikke dine fingre og hænder med at ælte dejen.
Senest opdateret 14.11.2024