Nem ferskentærte
6 personer
Det skal du bruge
- 1 pakke pølsehornsdej
- 100g marcipan
- 600g ferskner eller nektariner (4–6 stk.)
- 60g sukker
Pynt
- 1 spsk. flormelis
Tilbehør
- Græsk yoghurt 10% eller skyr, hvis du vil spare på fedtet.
Sådan gør du
- Rul dejen ud, og lad den ligge på bagepapiret. Klem evt. skærehuller i dejen sammen med fingrene, så fyldet ikke løber ud.
- Riv marcipanen, og fordel den på dejen – undtagen på de yderste 3 cm.
- Fjern stenene fra frugten, og skær dem i ½ cm tynde både, som du fordeler på marcipanen. Drys sukker på ferskenbådene. Fold den yderste kant ind over fyldet hele vejen rundt, så der dannes en pæn kant.
- Bag tærten i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter. Når den er afkølet, drysses den med flormelis og serveres med græsk yoghurt til eftermiddagskaffen.
Tip
Der er flere fordele ved at købe færdig dej:
- Pølsehornsdej indeholder mindre fedt end mørdej og butterdej.
- Det er nemt og hurtigt.
- Du belaster ikke dine fingre og hænder med at ælte dejen.
Senest opdateret 14.11.2024