Rabarberketchup
2 glas
Det skal du bruge
- 250 g cherrytomater
- ½ tsk. sukker
- ¼ tsk. groft salt
- 25 g soltørrede tomater
- ½ dl vand
- 200 g rensede champignon skåret i kvarte
- 200 g rabarber i skiver
- 1 løg (100 g renset) i grove tern
- 1–2 fed groft hakkede hvidløg
- 20 g groft hakket frisk ingefær
- 1 knivspids stødt allehånde
- ½ dl balsamicoeddike
- 75 g sukker
- Salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 130 °C. Halver cherrytomaterne og læg dem tæt med snitfladen opad på en bageplade. Drys med sukker, salt og peber og bag i ovnen ved 130 °C i 60 min.
- Sæt de soltørrede tomater i blød i ½ dl vand i 60 minutter.
- Svits champignonerne på en tør pande ved høj varme i ca. 3 minutter.
- Kom rabarber, løg, hvidløg og ingefær i en gryde sammen med de ovnbagte tomater, soltørrede tomater og iblødsætningsvandet. Tilsæt allehånde, balsamicoeddike, 50 g sukker og peber. Kog alle ingredienser ved svag varme i 15 minutter.
- Blend ketchuppen og smag til med salt, peber og resten af sukkeret. Hæld ketchuppen på glas og opbevar den på køl.
Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil
Senest opdateret 28.06.2023