Rabarberketchup
2 glas
Det skal du bruge
- 250 g cherrytomater
- ½ tsk. sukker
- ¼ tsk. groft salt
- 25 g soltørrede tomater
- ½ dl vand
- 200 g rensede champignon skåret i kvarte
- 200 g rabarber i skiver
- 1 løg (100 g renset) i grove tern
- 1–2 fed groft hakkede hvidløg
- 20 g groft hakket frisk ingefær
- 1 knivspids stødt allehånde
- ½ dl balsamicoeddike
- 75 g sukker
- Salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 130 °C. Halver cherrytomaterne og læg dem tæt med snitfladen opad på en bageplade. Drys med sukker, salt og peber og bag i ovnen ved 130 °C i 60 min.
- Sæt de soltørrede tomater i blød i ½ dl vand i 60 minutter.
- Svits champignonerne på en tør pande ved høj varme i ca. 3 minutter.
- Kom rabarber, løg, hvidløg og ingefær i en gryde sammen med de ovnbagte tomater, soltørrede tomater og iblødsætningsvandet. Tilsæt allehånde, balsamicoeddike, 50 g sukker og peber. Kog alle ingredienser ved svag varme i 15 minutter.
- Blend ketchuppen og smag til med salt, peber og resten af sukkeret. Hæld ketchuppen på glas og opbevar den på køl.
Senest opdateret 18.12.2024