Anmeldelser

0/5

Din anmeldelse

Rabarberketchup

2 glas

Det skal du bruge

  • 250 g cherrytomater 
  • ½ tsk. sukker
  • ¼ tsk. groft salt
  • 25 g soltørrede tomater
  • ½ dl vand
  • 200 g rensede champignon skåret i kvarte 
  • 200 g rabarber i skiver
  • 1 løg (100 g renset) i grove tern 
  • 1–2 fed groft hakkede hvidløg
  • 20 g groft hakket frisk ingefær
  • 1 knivspids stødt allehånde
  • ½ dl balsamicoeddike
  • 75 g sukker 
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 130 °C. Halver cherrytomaterne og læg dem tæt med snitfladen opad på en bageplade. Drys med sukker, salt og peber og bag i ovnen ved 130 °C i 60 min.
  2. Sæt de soltørrede tomater i blød i ½ dl vand i 60 minutter. 
  3. Svits champignonerne på en tør pande ved høj varme i ca. 3 minutter.
  4. Kom rabarber, løg, hvidløg og ingefær i en gryde sammen med de ovnbagte tomater, soltørrede tomater og iblødsætningsvandet. Tilsæt allehånde, balsamicoeddike, 50 g sukker og peber. Kog alle ingredienser ved svag varme i 15 minutter.
  5. Blend ketchuppen og smag til med salt, peber og resten af sukkeret. Hæld ketchuppen på glas og opbevar den på køl.
Senest opdateret 18.12.2024