Anmeldelser

5/5

Din anmeldelse

Rugbrødslagkage med æbler og blåbær

8-10 portioner

Det skal du bruge

Lagkagebunde

  • 5 æg
  • 200 g sukker
  • 100 g hasselnøddekerner
  • 50 g mørk chokolade 70 procent
  • 150 g rugbrød
  • 2 spsk. kartoffelmel
  • 2 tsk. bagepulver

Fyld

  • 300 g æbler
  • 1 spsk. citronsaft
  • 250 g skyr
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 3,5 dl piskefløde

Pynt

  • 1 æble
  • 1 tsk. citronsaft
  • 100 g blåbær

Sådan gør du

  1. Pisk æggehviderne stive og sæt dem til side. Pisk æggeblommerne luftige med sukkeret.
  2. Findel nødder, chokolade og rugbrød i en foodprocessor eller minihakker.
  3. Rør nødder, chokolade, rugbrød, kartoffelmel og bagepulver med æggeblommerne og vend forsigtigt de piskede æggehvider i. Hæld dejen i en smurt springform (24 cm) og bag lagkagebunden ved 180 grader i 40–45 minutter. Afkøl kagebunden.
  4. Riv æblerne med skræl og bland de revne æbler med citronsaft.
  5. Rør skyr og vaniljesukker sammen. Pisk fløden og bland den forsigtigt med skyr til en blød creme.
  6. Del lagkagebunden i to. Læg de revne æbler og knapt halvdelen af flødecremen på den nederste bund. Læg den anden kagedel ovenpå og fordel resten af cremen på toppen. Pynt med æbletern vendt i citronsaft og blåbær.

Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil

Tip

Vælg årstidens frugt og bær som fyld og pynt.

Senest opdateret 28.06.2023