Sunde hveder - Opskrift fra Sano
24 stk.
Det skal du bruge
- 3 dl vand
- 2 ds. kogte hvide bønner
- 3 dl mini mælk
- 1 pk gær
- 2 æg
- 3 tsk. salt
- 2 spsk. sukker
- 3 tsk. stødt kardemomme
- 80 g rapsolie eller anden neutral olie
- 350 g grahamsmel eller en anden fuldkornsmel
- 700 g hvedemel (måske lidt mindre eller mere)
Pensling
1 æg piskes sammen med lidt vand.
Sådan gør du
- Bønner drænes og skylles og blendes med vandet.
- Mælken lunes og gæren røres ud i skålen til røremaskinen.
- Æg, salt, sukker, kardemomme, olie, grahamsmel og ca. 600 g hvedemel vendes i og røres til en glat dej. Tilsæt evt. det sidste mel, hvis dejen er for blød.
- Lad dejen hæve til dobbelt størrelse ca. i 1/2 - 1 time
- Form dejen til 24 boller og sæt dem på en bageplade med 1-2 cm afstand.
- Lad hvederne hæve i 1 time på bagepladen.
- Hvederne pensels med 'æggevandet'.
- Bages ved 200 grader i 14-20 minutter alt efter ovn.
- Hvederne køles af. Evt. bages de dagen før.
- Hvederne halveres og ristes i ovn eller på brødrister.
Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil
Senest opdateret 28.06.2023