Smagsforandringer ved gigtsygdom – det kan du selv gøre
Måske oplever du, at maden smager anderledes, end den plejer. Det kan være en bivirkning til den medicin, du får, eller skyldes mundtørhed – f.eks. hvis du har Sjögrens syndrom, da spyt opløser smagsstoffer og har betydning for, hvordan du kan smage.
Det er forskelligt, hvordan smagsforandringer opleves. Derfor må du prøve dig frem, så du finder ud af, hvad der skal til af krydderrier, sødme eller syrlighed, så maden kommer til at smage dig igen, men vær forsigtig med krydderier, hvis du har sarte slimhinder.
- Eksperimenter f.eks. med saucer, marinader, dressinger, krydderier og friske urter, som kan ’overdøve’ den smag, du ikke bryder dig om.
- Smager maden bittert eller syrligt, kan det måske hjælpe at tilsætte sukker, sirup eller honning.
- Smager den for sødt, kan du prøve at tilsætte citronsaft, eddike eller syrnede mælkeprodukter. En lille smule salt eller kinesisk soyasauce kan måske også modvirke den søde smag.
Senest opdateret 15.06.2023