Søg hjælp til at tackle dine smerter
Hvis du har kroniske smerter, kan du få hjælp af fagfolk, til at lære at leve med smerterne. Du kan også have gavn af at møde andre, der lever med smerter.
I Gigtforeningen kan du møde mennesker, der selv har smerter og sygdomme i led, ryg og muskler. Du kan også få råd og hjælp fra professionelle, tværfaglige eksperter.
-
Kontakt Gigtforeningens personlige rådgivning
Har du smerter og sygdom i led, ryg og muskler? Og har du brug for at tale med nogen om din situation? Eller har du spørgsmål om dine muligheder, f.eks. i forhold til job, behandling eller andet? Så er du, som medlem af Gigtforeningen velkommen til at kontakte Gigtforeningens professionelle rådgivning. Du kan både ringe og skrive til os.
-
Deltag i aktiviteter i dit lokalområde
Gigtforeningen står bag en lang række aktiviteter landet over. Aktiviteterne spænder bredt - lige fra sociale arrangementer, udflugter og events til foredrag om f.eks. hjælpemidler, medicin eller ny viden om gigt.
Find Gigtforeningens aktiviteter nær dig
Gigtforeningen har også en række forskellige fællesskaber, hvor du er meget velkommen, f.eks. Naturtræning, Gå med os, MIG (Midt i Livet med Gigt), Samtalemakkere samt diagnosenetværk.
-
Bliv henvist til Gigtforeningens rehabiliteringscenter Sano
Din egen læge kan henvise dig til et ophold på vores eget rehabiliteringscenter, Sano, som tilbyder en sammenhængende og intensiv behandling af højeste kvalitet, hvor behandlingen bliver målrettet til netop dine fysiske og psykiske behov.
-
Bliv henvist til en psykolog
Med en henvisning fra din læge kan du få tilskud til psykologhjælp. Der er dog nogle krav du skal opfylde, for at kunne få en henvisning.
-
Bliv henvist til et tværfagligt smertecenter
Din egen læge kan henvise dig til en offentlig smerteklinik, hvis du har kroniske smerter, og hvis din læge vurderer, at dine smerter kræver en tværfaglig behandling.
Der er en fire ugers behandlingsgaranti. Hvis ikke du kan komme til på et offentligt smertecenter inden for fire uger, har du udvidet frit sygehusvalg. Du kan bede om at få din henvisning flyttet til et offentligt smertecenter med kortere ventetid, eller et privat tilbud.
Du kan se ventetiderne på smertebehandling på mitsygehusvalg.dk. På siden vælger du, om du vil se ventetider for de sygehuse, du kan vælge under det frie sygehusvalg, eller behandlingssteder, der er med i det udvidede frie sygehusvalg.
Find smerteklinikker og se deres ventetider på smertebehandling
-
Tag kursus i at leve med kronisk sygdom og smerter
Kurset ”Lær at leve med kronisk sygdom” er kursus, som tilbydes i mange kommuner. På kurset lærer du bl.a. om smerter og får ideer til, hvad du selv kan gøre.