Velkommen til Gigtforeningens samtalegrupper for pårørende
Det kan være udfordrende at være pårørende til en, der har en kronisk sygdom. Måske oplever du, at familie og venner kan have svært ved at forstå din situation, eller måske er det svært at dele dine bekymringer med dem? Det er derfor Gigtforeningen sætter ekstra fokus på pårørende med en række nye tiltag – og et af dem er vores samtalegrupper.
Grupperne er for dig, der har brug for at dele dine oplevelser, høre andres erfaringer og savner et fællesskab med andre, der er i samme situation som dig. En samtalegruppe er også et fortroligt mødested, hvor du får inspiration til at tackle din hverdag bedre.
Grupperne mødes primært online, men vi har også en gruppe som mødes i Kildevæld Kulturcenter i København. Møderne bliver ledet af fagprofessionelle frivillige gruppeledere, der har arbejdet med mennesker i mange år, så du er i trygge hænder.
Under tilmeldingsformularen kan du læse, hvordan møderne kommer til at foregå, og hvad du skal gøre for at være med.
Tilmeld dig her
Du kan tilmelde dig ved at udfylde formularen nedenfor. Efter tilmelding modtager du en bekræftelsesmail, og når vi har en ledig plads til dig, får du en mail med alle de praktiske oplysninger. Det er et gratis tilbud, da det er støttet af TrygFonden.
-
Skal man være pårørende for at være med i en samtalegruppe?
Ja!
Samtalegrupperne er for pårørende til mennesker med gigt. En samtalegruppe er et fortroligt rum for pårørende, hvor det er tilladt at tale om alt.
Og det, I taler om, bliver mellem jer. -
Hvordan kommer møderne til at foregå?
Møderne bliver ledet af fagprofessionelle frivillige gruppeledere, der er dygtige til at lede samtaler om meget personlige emner. Vi anbefaler, at du mødes med din gruppe 8 gange i 1½ time. Herefter er det op til dig og din gruppe, om der er stemning for at fortsætte.
-
Mødes grupperne online?
De fleste af vores grupper mødes online, men vi har en enkelt gruppe i København, som mødes fysisk i Kildevæld Kulturcenter på Østerbro.
Når I mødes online kan du mødes med pårørende fra hele landet- og ikke skal bruge tid på transport eller dårligt vejr.Det kræver ingen særlige it-programmer at være med. Du skal bare have adgang til en computer eller tablet.
Gigtforeningen og din gruppeleder indkalder dig til møderne. Hvis du ikke har prøvet at deltage i møder, som foregår online,
kan vi hjælpe dig med at få det til at fungere. Det er heldigvis meget nemt, fordi du ikke skal downloade noget, men bare klikke på det link, vi sender til dig. -
Hvornår går vi i gang?
Vi starter de første samtalegrupper op i september, oktober og november 2024, og så håber vi, at det bliver muligt at starte nye grupper op i 2025.
Når vi kan tilbyde dig et gruppeforløb, vil du modtage en mail med praktiske oplysninger. Og så håber vi, at tidsrummet også passer dig.
Vi kan desværre ikke love, at vi har en samtalegruppe lige i det tidsrum, der passer dig allerbedst, men du er velkommen til at skrive en mail eller ringe til os,
så vi kan undersøge, om der er andre muligheder. -
Hvad nu, hvis jeg bliver forhindret i at deltage i et møde?
Bliver du forhindret i at deltage i et møde, er det vigtigt, at du giver besked til din gruppeleder eller Gigtforeningen. Send gerne en mail i så god tid som muligt.
Vi sørger for at din gruppeleder får dit navn og din mailadresse.