Meld dig ind her
Få del i medlemsfordelene - meld dig ind allerede fra i dag.
Mad med fuldkorn mætter godt. Det betyder, at du spiser mindre og får lettere ved at holde vægten. Forskning viser nemlig, at overvægt øger risikoen for at udvikle artrose.
Har du husket at spise mad med fuldkorn i dag? Spørger man Fødevarestyrelsen, bør du spise 75 gram fuldkorn om dagen.
Mad med fuldkorn mætter godt. Det betyder, at du spiser mindre og får lettere ved at holde vægten. Forskning viser nemlig, at overvægt øger risikoen for at udvikle artrose. For overvægt belaster dine led – især de vægtbærende. Det vil sige ryg, hofter, knæ, ankler og fødder.
Foruden at holde dig mæt i længere tid, som for eksempel havregryn gør, så indeholder fuldkorn gode vitaminer, mineraler og kostfibre.
Når det kommer generelt til kost og gigt, mangler man i forskningen viden om, hvordan bestemte madvarer påvirker forskellige gigtsygdomme.
Men i Gigtforeningen har vi samlet noget af den viden, der findes – og kombineret den med gode råd, som kan være med til at lette dine symptomer, hvis du har artrose, leddegigt, Sjögrens syndrom eller urinsyregigt. Du finder rådene her.
Helt generelt anbefaler vi, at man lader sig inspirere af de officielle kostråd fra Fødevarestyrelsen.