Hofteoperationer er blevet sikrere for ældre

Flere ældre mennesker får nye hofter, og det skyldes i høj grad artrose. Og takket være betydelige fremskridt inden for operation og bedøvelse er behandlingen blevet  mere sikker.

Færre ældre mennesker oplever hoftebrud, men samtidig får flere nye hofter – og det skyldes i høj grad artrose (slidgigt).

Det skriver Syddansk Universitet i en pressemeddelelse. 

For mange mennesker med gigt kan en hofteoperation betyde forskellen mellem at kunne bevare sin mobilitet og leve et aktivt liv – eller smerter og begrænsninger i hverdagen.

Bedre livskvalitet til flere

Undersøgelsen fra SDU og Københavns Universitetshospital Bispebjerg viser, at antallet af hofteoperationer er steget markant blandt ældre, og særligt personer over 75 år får i dag oftere en ny hofte.

Det er fremskridt inden for operationsmetoder og bedøvelse, der har gjort det muligt at tilbyde flere ældre en operation i hoften, hvilket hjælper dem til at bevare deres livskvalitet.

Og det har stor betydning for ældre mennesker med gigt, der tidligere måske ville have fået at vide, at de var ’for gamle’ til sådan en behandling.

Publiceret 05.09.2024