Oregano-hvidløgsbrød
Det skal du bruge
- 5 dl vand
- 10 g gær
- 1 fed hvidløg
- 2 tsk. tørret oregano
- 1 tsk. groft salt
- 50 g græskarkerner + ekstra til pynt
- 250 g fuldkorns-speltmel
- 250 g hvedemel
Sådan gør du
- Pil og hak hvidløg fint.
- Rør gæren ud i det kolde vand. Tilsæt hvidløg, oregano, salt, græskarkerner og mel og rør dejen i en røremaskine i 10 minutter. Dejen skal være sej og så fugtig, at du ikke kan ælte den med hænderne. Lad dejen hæve tildækket i køleskab i mindst 8 timer, gerne natten over.
- Vend dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug en dejskraber til at samle den med. Dejen vil flyde ud, så du får et fladt brød. Drys med resten af græskarkernerne.
- Bag brødet nederst i ovnen ved 225 grader i 20–25 minutter.
Tip
Erstat hvidløg med friske ramsløg, når det er sæson for dem. Hak bladene fint og kom dem i dejen.
Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livstil
Senest opdateret 28.06.2023
Kommentarer
Rigtig god smag, men det blev lidt klægt i midten, så næste gang skal jeg op på 25 minutter i ovnen. Eller bage boller af dejen.
Glæder mig :-)
har ikke prøvet endu har lige set opskriften det lyder godt vil prøve den.
Jeg har jo ikke prøvet den endnu, men synes umiddelbart, den ser rigtig god ud - ligner meget de langtidshævede boller, jeg har bagt i 30 år. Vi spiser ikke andet brød; altså udover mit hjemmebagte rugbrød. Men jeg tror, jeg vil prøve det her. Og da jeg bager af næsten 1.5 kg hver gang, er der ikke plads i køleskabet, så skålen kommer ned kælderen natten over; og det med kælderen kunne I måske også nævne i opskriften (selv om jeg selvfølgelig godt ved, det ikke er alle, der har en kælder). Men for resten: tanken om en røremaskine er ikke rar, den bliver svær at gøre ren bagefter, her i huset bruger vi bare en grydeske.
Vh
Fantastiks