Anmeldelser

4,5/5

Din anmeldelse

Stegt mørksej med quinoa-tabbouleh

4 personer

Ingredienser

  • 600 g mørksejfilet
  • Salt og peber
  • Groft rugmel
  • Smør og olivenolie til stegning

Quinoa-tabbouleh

  • 150 g quinoa
  • Olivenolie til stegning
  • 2 tomater
  • 1 agurk
  • 2 rødløg
  • 3 forarsløg
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 bundt koriander
  • 3 kviste mynte
  • 1/2 dl ekstra jomfruolivenolie
  • Saft af 1 citron
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. stødt spidskommen
  • 1 spsk. stærk paprika
  • Salt og peber
  • 1 hjertesalat

Sådan gør du

Quinoa-tabbouleh

  1. Kom quinoaen i en sigte, skyl den grundigt med koldt vand (det fjerner quinoaens indhold af saponin, et sæbeagtigt stof, der giver en bitter smag), og lad den dryppe godt af.
  2. Varm lidt olie i en tykbundet gryde, og rist quinoaen, til den tager let farve og begynder at dufte nøddeagtigt. Rør konstant, så den ikke hænger fast i bunden.
  3. Tilsæt 3½ dl vand, bring det i kog, og kog quinoaen i 10 minutter.
  4. Sluk for varmen, og lad den trække i yderligere 10 minutter.
  5. Krydr med salt, og lad quinoaen køle lidt af.
  6. Skær tomater og agurk i terninger på ca. ½ cm, snit rødløg og forårsløg fint, hak persille, koriander og mynte (gem lidt af krydderurterne til pynt), og vend det hele i den let afkølede quinoa.
  7. Tilsæt jomfruolivenolie, citronsaft og finthakket hvidløg, og smag til med spidskommen, paprika, salt og peber.
  8. Vend til sidst plukkede og skyllede blade af hjertesalat i.

Fisk

  1. Del fileterne i mindre stykker, og krydr med salt og peber. Vend dem i lidt groft rugmel, og steg dem på en middelvarm pande i godt med smør/olivenolie.
  2. Steg fisken på den ene side i 3–4 minutter, indtil den er pænt gylden; vend fisken, og steg den kort på den anden side.

Servering

  1. Anret fisken på tallerkener oven på quinoatabboulehen.
  2. Drys med de gemte krydderurter, dryp lidt ekstra jomfruolivenolie over, og læg eventuelt en citronbåd ved.
  3. Server gerne et godt arabisk brød til, såsom Khubz eller andet godt groft brød.

Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner

Senest opdateret 28.06.2023

Hvad synes du om opskriften?

Vi vil gerne høre, hvad du synes om opskriften. Skriv en kommentar – og måske har du et godt tip til andre, der vil prøve den? Bemærk, at din kommentar ikke besvares af Gigtforeningen.

Skriv kommentar

Navn skal udfyldes
Din kommentar skal udfyldes
Hak ved brugerbetingelser skal udfyldes

Kommentarer

Kirsten - 10-09-2021 22:24

Dejlig ret og hvor er det skønt en ret uden NØDDER OG SVAMPE.