Anmeldelser

0/5

Din anmeldelse

Tarte Flambée med røget laks og spinat

Hovedret til 2 personer – eller frokostret til 4

Det skal du bruge

Bund

  • 1 dl vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1/4 tsk. groft salt
  • ca. 140 g hvedemel
  • 60 g fuldkornshvedemel
  • 1 tsk. olivenolie til udtrækning af dejen

Fyld

  • 200 g frosset spinat i hele blade, optøet
  • 150 g røget laks
  • 1 dl cremefraiche 5 procent
  • 100 g revet mozzarella 16 procent
  • revet skal af 1/2 økologisk citron
  • friskkværnet sort peber

Sådan gør du

Bund

  1. Forvarm ovnen til 225 grader.
  2. Kom vand, olivenolie, salt og det meste af melet i en røreskål, og rør det sammen (brug dejkrogen på din foodprocessor). Tilsæt eventuelt lidt mere mel. Dejen skal være blød og smidig uden at være klistret.
  3. Læg bagepapir på en bageplade, og sæt den klar.
  4. Kom olivenolie på hænderne, og form dejen til en flad bolle. Træk og pres forsigtigt dejen ud til en tynd bund på ca. 25–30 cm i diameter, mens den ligger på køkkenbordet.
  5. Flyt hurtigt dejen over på bagepladen, og fortsæt med at trække den ud, til den måler ca. 35 cm i diameter og fylder det meste af bagepladen. Kom eventuelt lidt mere olie på hænderne undervejs.

Fyld

  1. Knug spinaten fri for væde.
  2. Skær laksen i små skiver.
  3. Fordel cremefraiche, mozzarella, spinat, laks, revet citronskal og et lille drys friskkværnet peber på pizzabunden – i den nævnte rækkefølge.

Bagning

Sæt pizzaen i ovnen på den nederste rille, og bag den i 15 minutter.

Servering

Spis pizzaen, så snart den kommer ud af ovnen. Server eventuelt en blandet salat til.

Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner

Senest opdateret 28.06.2023

Hvad synes du om opskriften?

Vi vil gerne høre, hvad du synes om opskriften. Skriv en kommentar – og måske har du et godt tip til andre, der vil prøve den? Bemærk, at din kommentar ikke besvares af Gigtforeningen.

Skriv kommentar

Navn skal udfyldes
Din kommentar skal udfyldes
Hak ved brugerbetingelser skal udfyldes

Kommentarer