Anmeldelser

0/5

Din anmeldelse

Rabarberketchup

2 glas

Det skal du bruge

  • 250 g cherrytomater 
  • ½ tsk. sukker
  • ¼ tsk. groft salt
  • 25 g soltørrede tomater
  • ½ dl vand
  • 200 g rensede champignon skåret i kvarte 
  • 200 g rabarber i skiver
  • 1 løg (100 g renset) i grove tern 
  • 1–2 fed groft hakkede hvidløg
  • 20 g groft hakket frisk ingefær
  • 1 knivspids stødt allehånde
  • ½ dl balsamicoeddike
  • 75 g sukker 
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 130 °C. Halver cherrytomaterne og læg dem tæt med snitfladen opad på en bageplade. Drys med sukker, salt og peber og bag i ovnen ved 130 °C i 60 min.
  2. Sæt de soltørrede tomater i blød i ½ dl vand i 60 minutter. 
  3. Svits champignonerne på en tør pande ved høj varme i ca. 3 minutter.
  4. Kom rabarber, løg, hvidløg og ingefær i en gryde sammen med de ovnbagte tomater, soltørrede tomater og iblødsætningsvandet. Tilsæt allehånde, balsamicoeddike, 50 g sukker og peber. Kog alle ingredienser ved svag varme i 15 minutter.
  5. Blend ketchuppen og smag til med salt, peber og resten af sukkeret. Hæld ketchuppen på glas og opbevar den på køl.

 Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil

Senest opdateret 28.06.2023

Hvad synes du om opskriften?

Vi vil gerne høre, hvad du synes om opskriften. Skriv en kommentar – og måske har du et godt tip til andre, der vil prøve den? Bemærk, at din kommentar ikke besvares af Gigtforeningen.

Skriv kommentar

Navn skal udfyldes
Din kommentar skal udfyldes
Hak ved brugerbetingelser skal udfyldes

Kommentarer

anni kristine - 01-05-2023 10:02

jeg kan ikke tåle tomater -champignon på grund af senfølger af stråler. men den lyder spændende men jeg ved ikke hvad jeg kan komme i .vh anni

jørgen larsen - 27-04-2023 11:24

lyder spændene

Tinna Klarskov - 25-04-2023 11:10

Det skal da helt sikkert prøves. Men er det lys eller mørk balsamicoeddike ?